Opera Dünyasının Yeni Yakışıklısı







Aman Allahım, bu da KİMMMMM???



Geçen hafta Viyana Devlet Operası'nda Mozart'ın La Nozze Di Figaro (Figaro'nun Düğünü) operasını seyrederken, hepimizin ağzı bir karış açık kalmış ve hepimizin aklında bu soru takılmıştı. Kimdi bu yakışıklı adam?



Araştırdım:
Uruguay'ın başkenti Montevideo'da 1972'de dünyaya gelmiş, 1998'de Placido Domingo'nun Operalia yarışmasında ödül kazanarak, daha önce bu yarışmada ödül kazanan Jose Cura ve Rolando Villazon gibi dikkatleri üzerinde toplamış ve dünya sahnelerinde değişik rollerde parladıktan sonra, özellikle Mozart operalarının aranan adamı haline gelmiş. İlk olarak Güney Amerika ve ABD sahnelerinde ünlenen genç sanatçı geçtiğimiz yaz aylarında Salzburg Festivali'nde Leoporello rolünde ayakta alkışlanmış. Bas bariton sesi insanın içine işliyor gerçekten ve teatral yönü de son derece kuvvetli bir sanatçı. İnternette rastladığım yazılar, CD'lerinde yazan tanıtma yazıları, hem sesini hem de yakışıklılığını ön plana çıkarıyor. Üstelik şu sıralarda opera dünyasının starlarından kabul edilen Rus soprano Anna Netrebko ile birlikte olduğunu öğrendim. Birbirlerine çok yakışıyorlardır eminim.



Merak edenler için resmi internet sitesini vereyim:






Sayfayı tıkladığınızda sesini de duyabilirsiniz. Umarım yakın zamanda Türkiye'ye de gelir... Geçen kış Jose Cura İş sanat'a gelmişti hatırlarsanız. Belli mi olur?

1 yorum:

NukhetEveri dedi ki...

Bir de bebekleri var... Çok şeker. Gördün mü?

Tecritte 3. Hafta... Her şey normalmiş gibi yaşamaya çalışmak...

Günler birbirini hızla takip ederken, bir de fark ettim ki, tecritteki 3. haftamızı doldurmuşuz geçen Perşembe. Bugün Cumartesi... Sa...