Gemaldegalerie

Bu ayın sonunda harika bir tura gidiyorum yine. Avrupa'da yaptığım turlar içinde belki de en sevdiğim tur budur diyebilirim: BACH’IN İZİNDE ALMANYA... Müzik, sanat ve tarihin harmanlandığı olağanüstü bir tur ve her yönüyle ruhumu doyuruyor.
İlk durak Berlin. Nasıl büyük bir tarih yattığını söylememe gerek yok herhalde. Sayfalarca yazsam yine de yetmez...Tam bir dünya başkenti.

Berlin’ de kaldığımız süre içinde, gündüz harika müzeleri dolaşıp, akşam da daha da harika konserlere ve operalara gideceğiz. Her biri birbirinden kıymetli, birbirinden zengin olan bu müzelerin içinde bir tanesi var ki her gittiğimde kendimi kaybederek, zevkten dört köşe olarak anlatıyorum: GEMALDEGALERİE!
Gemaldegalerie, dünyanın en zengin koleksiyonlarından birini barındırmakta. 13-18 yy.lar arası Avrupa Resim Sanatı’nın köşe taşları, büyük ustaları hep birlikte bu müzede: Van Eyck, Bruegel, Dürer, Raffaello, Tiziano, Caravaggio, Rubens, Vermeer ve Rembrandt...
1830 yılında bir araya getirilen bu koleksiyon zaman içinde yapılan eklemelerle bugünkü zenginliğine kavuşmuş. Potsdamer Platz’ da KULTURFORUM olarak adlandırılan bölgede, ünlü mimar Sharoun yapısı Kütüphane ve Filarmoni binalarına çok yakın bir noktada kurulan bu muhteşem müze, 7.000m2lik bir sergi alanına sahip. Müzenin içinde yürünen alan yaklaşık 2 km. tutuyor. 13-16 yylar arası İtalyan ve 15-16 yylar arası Flaman resmi olarak iki ana bölüme ayrılıyor. Eski Alman resmi bölümü, Dürer ve Cranach eserleriyle inanılmaz bir zenginlik. Müzenin kalbinde yer alan Rembrandt salonu, büyük ustanın 16 eseriyle gerçekten özel bir konumda. Portreler, “genre” tablolar, iç mekanlar, natürmortlar ve manzaralar, ünlü ressamın her daldaki üstünlüğünün bir kanıtı sayılabilir.
Eğer ayın sonunu bekleyemem, şimdiden bir şeyler görmek istiyorum derseniz, o zaman şu linke tıklayıp, Berlin’ in bütün devlet müzelerine ulaşabilirsiniz.
http://www.smb.spk-berlin.de/smb/home/index.php?lang=en

1 yorum:

Geveze Kalem dedi ki...

Bugüne kadar kafamda ne yazık ki "nazi", "gurbet" ve "moda fuarı" kelimeleriyle özdeşleştirdiğim Almanya hakkında böyle farklı ve güzel şeyler duymak hoşuma gitti.
Gezi notlarını bekleyecğim...
Sevgiler...

Tecritte 3. Hafta... Her şey normalmiş gibi yaşamaya çalışmak...

Günler birbirini hızla takip ederken, bir de fark ettim ki, tecritteki 3. haftamızı doldurmuşuz geçen Perşembe. Bugün Cumartesi... Sa...